Menü

Nem ráz az ár!

Nem ráz az ár!

Blog /

Amit tudni érdemes az Atlantic elektromos fűtőtestekről.

Hírek 2022.01.31.
Amit tudni érdemes az Atlantic elektromos fűtőtestekről.

Az Atlantic fűtőtestek mindig a legnépszerűbbek között voltak. Az Atlantic márka Franciaországból származik, ahol régóta nagy népszerűségnek örvendenek az elektromos fűtések. Ez azt jelenti, hogy már sok év tapasztalat és fejlesztés áll a termékek mögött, hiszen bőven volt idejük begyűjteni a szükséges információkat. Sokáig hazánkban a gáz és fosszilis energiákon alapuló fűtések voltak a legnépszerűbbek, ugyanis ezeket ismerték az emberek, ezekben bíztak. De szerencsére egyre többen látják meg a lehetőséget az elektromos fűtőtestekben és választják ezt a pénztárca és környezet kímélő megoldást. Ha pedig az ember így dönt érdemes egy olyan márkát választani, amit sok évnyi fejlesztés formált a jelenlegi arcára. Az elektromos fűtőtestek a meglévő rendszertől függetlenül kiépíthetők. Nincs szükség hatósági engedélyekre, sőt valójában még szakemberre sem. Szinte bárki képes beüzemelni egy komplett elektromos fűtés rendszert. Mindemellett karbantartást sem igényelnek, így ezzel is csökkentek a fűtési költségek. A készülék kivitelezésétől, a hőleadás típusától és a fűtési technológiától függően három különböző típusba soroljuk az Atlantic fűtőtesteket.


A három különböző fűtőtest három különböző módon ad le hőt, így képesek minden igényt kiszolgálni. Minden otthon más és más paraméterekkel rendelkezik, ezért különböző fűtési megoldást is kívánnak. Pontosan, ahogy a bent lakók sem egyformák, emiatt az Ő igényeikhez alkalmazkodni kell.

Éppen ezért javasoljuk, hogy az elektromos fűtőtest megválasztásához érdemes szakember segítségét kérni, hiszen Ők sok éves tapasztalatukkal segíthetnek megválasztani a legmegfelelőbbet. Gyakran tapasztaljuk, hogy a vásárlók a fűtésrendszer alul kalibrálásával szeretnék optimalizálni a költségeiket, pedig gyakran éppen ezzel növelik meg azokat. A túl alacsony teljesítményű fűtőtesteknek hosszabb ideig kell működniük ahhoz, hogy a helyiséget felfűtsék, így könnyen lehet, hogy végül ezzel érünk el nagyobb áramfogyasztást. Ha Ön sem biztos a döntésében keresse a kollégáinkat, akik segítenek az otthonához és az igényeihez legjobban igazodó fűtésrendszer megtervezésében. Ezzel nem csak rövid, de hosszútávon is jelentős költségcsökkenést érhet el.

Konvektorok
A konvektorok a fűtőelemen áthaladó hideg levegőt felmelegítik, ami a természetes konvekciónak köszönhetően cirkulál a helyiségben, így mindenhová eljut a meleg levegő. Minden típus elektromos termosztáttal kapható, így az optimális beállítások után a konvektorok az Ön számára legkellemesebb hőt biztosítják a lehető legalacsonyabb energia felhasználással.
Gazdaságos, esztétikus és kényelmes fűtési megoldás. Az Atlantic elektromos konvektorok kiválóan alkalmazkodnak az igényeihez, hiszen a termosztát segítségével mindent úgy állíthat be, ahogyan az a legkényelmesebb az Ön számára. Hogyan működnek? A fűtőelemen áthaladó hideg levegő felmelegszik, és természetes konvekció következtében cirkulál a helyiségben. A hő közvetítő közege a levegő. Ennek a légmozgásnak köszönhetően a helyiség levegője hamar felmelegszik. Valamennyi forgalmazott típus elektronikus termosztáttal kapható, amely pontossága révén optimális energiafelhasználást és megfelelő komfortszintet biztosít.


Fűtőpanelek
A konvektorokhoz hasonló konvekciós mód mellett a nagy méretű alumínium fűtőtestnek és a perforált takarólemeznek köszönhetően sugárzó panelként is működik. A sugárzás csak úgy, mint a nap, felmelegíti a tárgyakat és az embereket valamint a falakat, amik utána visszasugározzák a meleget. Ennek a technológiának köszönhetően ezt az eszközt nagy belmagasságú terekbe is bátran ajánljuk.
A konvekciós mód mellett a nagyméretű alumínium fűtőtestnek és a perforált takarólemeznek köszönhetően sugárzó panelként is működik. Nappalikban, nagy belmagasságú helyiségekben alkalmazható.

Radiátorok
A radiátor szóról általában azok a masszív öntöttvas fűtőtestek jutnak az eszünkben, amik a panel lakásokban is találhatók. A radiátorok azonban nem csak ezeket az eszközöket jelentik, hanem a sokkal modernebb elektromos radiátorokat. Ezek a korszerű eszközök már sokkal kényelmesebbek és esztétikusabbak elődjeiknél.
A radiátorok a megtermelt hőt eltárolják valamilyen közegben, mely a lekapcsolás után egyenletesen távozik. Fő hő-átadási módja; a lágy infravörös sugárzás, és kisebb részben a konvekció, így egy egységes, lágy fűtést kapunk. Azért, hogy gyorsabban legyenek képesek hőt leadni az első oldalon közvetlenül a ház alá beépítettek fűtőszálakat vagy fűtőfilmet, így lényegesen hatékonyabb működésre képesek.
Kellemes, egyenletes hőleadással érhető el a maximális komfortérzet. A hőmérséklet változásra gyorsan és hatékonyan reagálnak.
Mintha cserépkályhával fűtene!
Az általunk forgalmazott radiátorok digitális termosztáttal rendelkeznek, így akár 30%-os energiamegtakarítás is elérhető velük (a mechanikus termosztáttal szerelt modellekkel szemben). Továbbá némely modell ablaknyitás érzékelővel is rendelkezik, így további jelentős megtakarítás érhető el velük. Ezeket a készülékeinket jellemzően nagy belmagasságú helyiségekbe szoktuk ajánlani.

További cikkek

Infrapanelok
Sajtómegjelenések 2022.09.14.

Infrapanelok

Hírsztár 2022.09.16.

Elolvasom
Gondolatok a NOBO elektromos fűtésről
Hírek 2022.05.05.

Gondolatok a NOBO elektromos fűtésről

A NOBØ Európa egyik legnagyobb elektromos fűtőberendezéseket gyártó vállalata. A gyár termékei között szerepelnek a nagy sikerű és széles választékú ...

Elolvasom
Alternatívák a  szobai hőmérséklet szabályzásban
Hírek 2022.01.14.

Alternatívák a szobai hőmérséklet szabályzásban

Modern fűtésszabályozás minden igényre. COMPUTHERM termékeink már 25 éve állnak a fűtéstechnika szolgálatában, így a márkanév garantálja a megbízha...

Elolvasom
Bezárás

Nem ráz az ár!

Bezárás

Nem ráz az ár!

Kosár

Termékek összesen
Jelenleg még üres a kosarad.
Megrendelés
Bezárás

Nem ráz az ár!

Elfelejtette a jelszavát? Új jelszó kérése
Bezárás

Nem ráz az ár!

Bezárás

Nem ráz az ár!

Új jelszó kérése

Kérjük adja meg a regisztrációhoz használt email címét, és emailben elküldjük a teendőket!

Véletlen kerültél ide? Vissza a bejelentkezéshez

A regisztrációkor megadott e-mail cím.